Kinderboerderij IJsselstee

Kinderboerderij IJsselstee heeft sinds 1979 zijn intrek genomen in de bijgebouwen van de gelijknamige historische boerderij in het Natuurkwartier Nieuwegein. Er dartelt een bonte verzameling van kleine huisdieren rond dat de moeite waard is om te bekijken.

De dieren van kinderboerderij IJsselstee heten je al vanuit de verte welkom. De koeien loeien in de wei, de schapen staan te blaten, de geiten mekkeren er lustig op los en de varkens lopen knorrend door de modder. Wandelend over het erf van de kinderboerderij kom je nog meer dieren tegen. Kippen scharrelen overal tussendoor, watervogels dobberen snaterend rond op de eendenvijver. Een pauw toont trots zijn kleurrijke staart. Als je te dichtbij komt, rennen de parelhoenders voor je weg. Konijnen, cavia's en andere kleine dieren zijn wel van heel dichtbij te bewonderen. Er is een knuffelweide waar je de geiten kunt aaien. Is je tas goed dicht? Anders zullen de geiten brutaal onderzoeken of er iets eetbaars in zit. En stap gerust de boerderij binnen. Daar kom je nog meer dieren tegen, zelfs het leven in de sloot.

De landelijke sfeer van de kinderboerderij maakt het een fijne plek om naartoe te gaan. Hier vinden mooie ontmoetingen plaats tussen mens en dier. Een bezoek aan kinderboerderij IJsselstee is een ideaal uitje voor (groot)ouders met hun (klein)kinderen. Elke dag worden de dieren rond 15.00 uur gevoederd. Wil je meehelpen? Dat kan!

School en groepsbezoek aan kinderboerderij IJsselstee

Scholen en groepen kunnen kinderboerderij IJsselstee bezoeken. Zij dienen van te voren op deze website bij Bezoekersinformatie het 'Aanmeldformulier voor groepsbezoek' in te vullen en te verzenden.  Dan ontvangt de school of de groep binnen enkele dagen de spelregels voor het bezoek en de bevestiging van hun komst. Wanneer u bezoek op de geplande datum niet door kan gaan nemen wij contact met u op.

Kinderboerderij IJsselstee ligt in het prachtige Natuurkwartier en vertegenwoordigt rustieke waarde. Op de kinderboerderij treffen de bezoekers een grote verscheidenheid aan dieren die thuishoren op een boerderij. Kinderen en volwassenen kunnen er tot rust komen, lezen in de zon op een picknickbank of bij het speeltuintje. Kortom een belevenis voor jong en oud.

Komende activiteiten

Hier vindt u een overzicht van de activiteiten die betrekking hebben op de kinderboerderij.
Alle activiteiten

Pagina opties

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina

Onderdelen van het Natuurkwartier