Milieu Educatie Centrum

Bij het Milieu Educatie Centrum (MEC) kun je terecht voor informatie over allerlei natuur- en milieuonderwerpen. Omdat het MEC een thuisbasis vormt voor natuur- en milieugroepen in en rond Nieuwegein is dit dé plek waar activiteiten op het gebied van natuur worden georganiseerd. De deelnemende natuur- en milieugroepen maken gebruik van de vergader- en lezingenruimte en de aanwezige faciliteiten.

Het MEC is de verzamelplek voor natuurexcursies, thema-avonden, jeugdactiviteiten en cursussen. Hier starten de vele activiteiten die vanuit het Natuurkwartier worden georganiseerd. Wie geïnteresseerd is in de mogelijkheden stapt binnen om zich hierover te informeren.

In het MEC zijn ook artikelen verkrijgbaar zoals wandel- en fietsroutes en de PMD inzamelzakken. Daarnaast is er een leeshoek voorzien van boeken en tijdschriften. En een koffie/thee/chocolademelk automaat waar u voor E 0,50 een consumptie kunt gebruiken. 

Natuurkwartiertjes

Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen bij het MEC terecht voor leuke doe-opdrachtjes. Met de doe-kaarten of natuurkwartiertjes (elke kaart biedt een ‘kwartiertje' natuur) doen de kinderen allerlei ontdekkingen op het gebied van water, lucht, groen, voedsel, energie en afval. Op die manier leren zij spelenderwijs meer over duurzaamheid.

Kinderen kunnen bij de balie een kaart uitzoeken en uit de bijbehorende groene kist met de materialen zelfstandig of onder begeleiding van ouders aan de slag gaan. De kaarten zijn opgedeeld in vier leeftijdsniveaus. Maak een windmolentje, versla het afvalmonster of pluis eens een braakbal uit. Na het onderzoeken, ontdekken en beleven leest u de achterkant van de kaart waar nuttige achtergrondinformatie staat over het betreffende onderwerp.

De Natuurkwartiertjes mogen niet ingezet worden bij kinderfeestjes! Meer informatie over kinderfeestjes in het Natuurkwartier leest u www.natuurkwartier.nl/kinderfeestje

Het MEC is voor bezoekers open op  woensdag- en zondagmiddag van 13.00-16.30 uur. Als u nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u die altijd melden bij onze vrijwilligers aan de balie.

Komende activiteiten

Alle activiteiten

Pagina opties

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina

Onderdelen van het Natuurkwartier