Kruidentuin

De Kruidentuin Nieuwegein bevindt zich niet in het Natuurkwartier, maar aan de Nedereindseweg, tussen de dierenweide en huisnummer 405. De kruidentuin vormt een idyllisch plekje in Batau-Zuid, een groene oase in de stad. Het is een beschutte plek, omzoomd door een haagbeuk te midden van een waterrijk park.

De tuin is ingericht op het gebruik van de kruiden. In totaal zijn er negentig kruidensoorten te vinden, allen aangeduid met naambordjes. Er zijn keukenkruiden en kruiden waar vroeger kleurstoffen uit werden gewonnen voor het verven van wol en zijde. Ook zijn er geneeskrachtige kruiden en kruiden die vanwege hun aangename geur al in de oudheid voor lichaamsverzorging werden gebruikt. Vanaf half mei t/m juli is de Kruidentuin ook erg prachtig en groen en vol bloeiende planten.

De Kruidentuin is vrij toegankelijk en in principe iedere dag geopend van zonsopgang tot een uur of 8 ‘s avonds. Met dien verstande dat het hek altijd door een vrijwilliger geopend of gesloten wordt. Het hek kan dus soms wat later open zijn of wat eerder dicht.

 Maak een wandelingetje tussen de klassiek ingerichte plantenvakken, afgezet met buxushaagjes. Of ga zitten op een bankje en geniet van de kruidengeur en kleurenrijkdom van de bloemen.

Pagina opties

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina

Onderdelen van het Natuurkwartier