Lentefeest

Lentefeest met de Duurzaamheidsmarkt

In het Natuurkwartier van Nieuwegein is op zondag 21 mei weer  Lentefeest. Een dag actief in de buitenlucht, met veel leuke doe-activiteiten voor jong en oud. Vier ook de lente en ontdek de vele mogelijkheden van duurzaam leven!

Het Lentefeest

Het is al weer voor de 12e keer dat het Lentefeest wordt georganiseerd. Op de kinderboerderij worden de schapen geschoren en kunnen bezoekers zelf aan de slag met de wol. Kinderen laten zich schminken en leven zich uit op het springkussen. Bij Museum Warsenhoeck gaan bezoekers aan de slag met potscherven. Ook zijn er boeiende doe-activiteiten voor kinderen bij het Milieu Educatie Centrum; braakballen van uilen onderzoeken, veel te weten komen over bijen, insecten en reptielen of deelnemen aan een kinderworkshop pizza bakken. En wie waagt de klim naar het bovenhuis van de poldermolen? Ontdek hoe makkelijk een moestuin is of ga spelen in het groen. Proef en geniet van lekker eten en drinken bij LaLotta Cantina. Genoeg te beleven dus voor jong en oud!

De Duurzaamheidsmarkt

Duurzaamheid is een breed begrip. Veel mensen weten eigenlijk niet goed wat het inhoudt. Een bezoek aan de Duurzaamheidsmarkt is dan ook zeker de moeite waard! Ideeën om zelf actie te ondernemen voor een beter, gezonder en socialer leven te over. En wat levert het u op? Vaak bespaart u er geld mee, voelt u zich prettiger bij het eten van gezonder voeding, zorgt u voor een beter klimaat en is het ook gewoon leuk. Vele dagelijkse gewoonten maken het verschil, vooral als je het met elkaar doet. Doe eens een ding anders en laat ons weten wat dat is!

Kom ook!

Kom meedoen op het 12e Lentefeest en wilt u ook weten hoe u (nog) duurzamer kunt leven en/of uw kinderen daarmee bekend kan maken? Bezoek dan op zondag 21 mei het Lentefeest en de Duurzaamheidsmarkt in het Natuurkwartier: Geinoord 9-12, 3432 PE Nieuwegein.

De toegang is gratis en u bent die dag van harte welkom tussen 11.00 en 16.30 uur.    

Lentefeest met Duurzaamheidsmarkt, zondag 21 mei van 11.00 - 16.30 uur. 

In verband met de te verwachte drukte raden wij u aan met de fiets te komen. Voor Geinoord 9 -12 is op 21 mei van 10.30-16.30 uur een inrijverbod van kracht. Aan automobilisten het verzoek de instructies van de verkeersregelaars op te volgen. Voor bezitters van een invalideparkeerkaart zijn er op 21 mei twee invalide parkeerplekken beschikbaar op de parkeerplaats bij Jacks Grillhouse.

Natuurkwartier, Geinoord 9 - 12, 3432 PE Nieuwegein

Routebeschrijving

 lentefeestposter 2017

Pagina opties

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina

Onderdelen van het Natuurkwartier