Natuurkwartier

Het Natuurkwartier Nieuwegein is een uniek groen gebied midden tussen de stadse stenen. Een onderdompeling in natuur en cultuur. Een ontmoeting met planten en dieren én met hoe mensen hier vroeger leefden. Het Natuurkwartier is een ontdekkingstocht naar wat heel dichtbij is. Hier ervaar je hoe bijzonder je eigen leefomgeving is!

Het Natuurkwartier bestaat uit vier delen: Museum Warsenhoeck, poldermolen Oudegein (Het Utrechts Landschap) en kinderboerderij IJsselstee en het Milieu Educatie Centrum (gemeente Nieuwegein). Samen vormen die onderdelen één geheel waar je actief kunt zijn of ontspannen alleen of samen met anderen. Kom ook en laat je verrassen!

Gelegen in Park Oudegein (90 ha) is het Natuurkwartier een prachtige groene omgeving. Je waant je hier nauwelijks in het hart van een stad. Lezingen, cursussen, excursies en tentoonstellingen bieden volop mogelijkheden voor jong en oud. Je kunt er van alles ontdekken over de planten en dieren en de cultuurhistorie van Nieuwegein en omstreken. Het Natuurkwartier is het vertrek voor actief, leuk en leerzaam buiten zijn.

Downloads

Pagina opties

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina

Onderdelen van het Natuurkwartier