Huisregels

Voor het behoud van rust en natuur heeft het Natuurkwartier een aantal huisregels. Deze regels zetten we hieronder voor u op een rijtje.

Dieren

Op de kinderboerderij lopen veel verschillende dieren rond. Het spreekt voor zich dat u alle dieren met respect behandelt. De omgang met deze dieren is op eigen risico. Alstublieft niet achter de dieren aanrennen of opjagen. Daar worden ze erg onrustig van. Loop gewoon rustig naar ze toe en als ze dan blijven staan of naar je toe komen, kun je ze lekker aaien.

Dieren niet voeren
De dieren op onze boerderij mogen niet gevoerd worden met meegebracht voedsel door bezoekers. Waarom niet voeren?

  • Werkzaamheden: voeren is één van de werkzaamheden van de cliënten van Reinaerde die helpen op de kinderboerderij.
  • Verkeerd voedsel: soms krijgen de dieren verkeerd voedsel dat niet geschikt voor ze is. Zoals koekjes of crackers voor de geiten of beschimmeld brood voor de eenden. Hier kunnen de dieren erg ziek van worden.
  • Eigen dieet: alle dieren op de boerderij krijgen een eigen dieet dat afgestemd is op wat het dier nodig heeft. Daarnaast is het belangrijk dat de dieren het voer in de juiste hoeveelheden krijgt zodat ze niet te dik worden.
  • Wettelijk verboden: het is wettelijk verboden om dieren te voeren met "keukenafval". Dit om verspreiding van dierenziektes tegen te gaan.

Foto's

Tijdens activiteiten in en rond het Natuurkwartier worden regelmatig foto's gemaakt. Een deel van deze foto's wordt gebruikt voor publicitaire doeleinden en/of geplaatst op de website van het Natuurkwartier. Gezien het grote aantal foto's en de vele gezichten op deze foto's is het in de regel niet mogelijk iedereen van te voren om toestemming te vragen voor publicatie. Het Natuurkwartier gaat echter zorgvuldig om met de belangen van afgebeelde personen.

Eenieder die desondanks bezwaar heeft tegen het gebruik van een bepaalde foto, verzoeken wij contact op te nemen met de redactie. De foto zal op diens verzoek worden verwijderd.

Geen asiel

De kinderboerderij is geen asiel. Het voer en de kosten zijn precies afgestemd op het aantal aanwezige dieren. We nemen geen dieren aan en zet a.u.b. geen konijntjes over het hek. Deze dieren moeten dan worden gevangen en afgevoerd. Als u zelf van plan bent om een huisdier te nemen, denk dan eerst goed na over al het werk dat een dier met zich meebrengt. Opvangadressen kunt u opzoeken op internet.

Huisdieren

Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt in overleg met de beheerder van de kinderboerderij.

Hygiëne

Als bezoeker van onze kinderboerderij zult u het bord "na het aaien, handen wassen" tegen komen. Waarom dit bord geplaatst is? De uitleg vindt u hieronder.

Veiligheid en hygiëne vinden wij erg belangrijk. Alle dieren dragen ziektekiemen bij zich. Sommige hiervan kunnen infecties bij mensen veroorzaken. Met name jonge kinderen, zwangere vrouwen en ouderen zijn gevoelig voor bepaalde ziektekiemen. Een besmetting kan worden overgedragen door aaien en knuffelen, maar ook via mest op de grond. Dieren die iets onder de leden hebben, worden apart gezet. Ook zal er vermeld worden dat deze dieren niet aangeraakt mogen worden. De risico's op een besmetting zijn gering. De kans dat je verkouden raakt door buren of collega's is ongeveer 500 tot 1000 keer zo groot. Met eenvoudige hygiënische maatregelen kunnen deze nog aanzienlijk worden verminderd!

  • Was de handen met water en zeep na het aanraken van dieren.
  • Was de handen met water en zeep voor er iets gegeten wordt.
  • Vermijd het aanraken van gezicht en mond voordat de handen gewassen zijn.
  • Niet eten en drinken in de dierweide, maar alleen bij de picknicktafels.
  • Volg de aanwijzingen van de beheerder op

Voor eventuele vragen kun je terecht bij de medewerkers van de kinderboerderij of bel je met de meldkamer van de Keuringsdienst van Waren, telefoon 0800-0488. Meer informatie staat op de website: www.vwa.nl

Kinderen onder begeleiding

Volwassenen dienen hun eigen kinderen in de gaten te houden. De meeste dieren zijn erg lief, maar ze kunnen net als mensen ook wel eens een slecht humeur hebben of ondeugend zijn. Bovendien is er veel water aanwezig in het gebied.

Privé

Op sommige deuren treft u een bordje 'privé' aan. Deze ruimten zijn enkel bedoeld voor medewerkers van het Natuurkwartier. Houdt u hier rekening mee.

Voetgangersgebied

Het Natuurkwartier is een voetgangersgebied. Auto's kunnen geparkeerd worden op de parkeerplaats naast Jacks Grillhouse, fietsen in de aanwezige fietsenstallingen.

Pagina opties

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina

Onderdelen van het Natuurkwartier