Vrijwilligers en Buitenwijs Academie

naar waterdiertejs zoekenDe meest onvergetelijke ervaringen doen de kinderen op bij de buitenlessen: in een mooi gebied spannende activiteiten uitvoeren! Voor deze buitenlessen zijn begeleiders nodig! Zij vertellen korte verhaaltjes en geven opdrachten en antwoorden op de ontstane vragen. Samen met de kinderen wordt de natuur beleefd. Elke vrijwilliger is actief in zijn of haar eigen gemeente en werkt samen met andere vrijwilligers. Er zijn altijd minimaal twee vrijwilligers, die samen een buitenles begeleiden. Voor de materialen zorgt BuitenWijs. De vrijwilligers begeleiden minimaal twee keer per maand een buitenles. Deze buitenlessen starten in de maand april en eindigen in oktober. De buitenlessen worden gegeven in mooie natuurterreinen zoals het Oerlemansbosje in Lopik, het vrij jonge IJsselbos in IJsselstein, de Hooge Landen in Nieuwegein en in het speelbos van Nieuw Wulven in Houten.

Cursus

BuitenWijs organiseert elk voorjaar een cursus voor bestaande en nieuwe vrijwilligers. Elke geïnteresseerde vrijwilliger kan aan deze cursus meedoen en leren in en over de natuur en zodoende voldoende vaardigheden aanleren om kinderen een onvergetelijke natuurervaring te geven. Deze cursus is kosteloos en de locatie is het Milieu Educatie Centrum, Geinoord 9 te Nieuwegein.
Kunt u niet mee doen met deze cursus, dan kunt u natuurlijk ook mee helpen met het begeleiden van de kinderen bij de buitenlessen. Aanmelden kan het hele jaar door bij de medewerkers van BuitenWijs: (030)603 46 72 of  buitenwijs@nieuwegein.nl

Pagina opties

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina

Onderdelen van het Natuurkwartier