Routebeschrijving

Vanaf week 45 (2-6 november 2020) geldt er omleiding vanwege de werkzaamheden aan de waterhuishouding van Park Oudegein en de gelijknamige poldermolen. De werkzaamheden hebben als doel het verbeteren van de waterkwaliteit en het voorkomen van wateroverlast in de directe omgeving.

Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren worden voetgangers en fietsers vanaf de toegangsweg Geinoord tijdelijk omgeleid. Voor toegang aan de kinderboerderij en het museum wordt er eveneens een aparte ingang gecreëerd. De omleiding staat vanaf Geinoord duidelijk aangegeven door Park Oudegein.

Bekijk hieronder de omleiding.

Het Natuurkwartier* heeft vijf toegangen.

De hoofdtoegang bevind zich aan de doorgaande weg Parkhout tegenover Jacks Grillhouse. Er zijn drie toegangen vanuit park Oudegein en er is een toegang via een loopbrug over rivier de Doorslag.

*Het Natuurkwartier is voetgangersgebied. Fietsen mogen (alleen) via de hoofdingang naar de fietsenstalling fietsen tussen de molen en de kinderboerderij. Bij de overige toegangen parkeer je je fiets buiten de hekken bij de daar aanwezige stallingen.

Sneltram
Neem de sneltram (vanuit Utrecht richting IJsselstein) en stap uit bij de halte "Doorslag". Loop naar de kruising van de sneltram en doorgaande weg (Buizerdlaan gaat over in Roerdomplaan) . Ga rechtsaf de Roerdomplaan in. Na een paar honderd meter loopt u over de Doorslagbrug de Hollandse IJssel over. Halverwege Jack´s Grillhouse kunt u oversteken naar het Natuurkwartier.
Looptijd vanaf halte Doorslag ± 10 minuten.

Bus
Lijn 74, uitstappen bij halte "IJsselsteinseweg".
Loop richting de Doorslagbrug de Hollandse IJssel over. Halverwege Jack´s Grillhouse kunt u oversteken naar het Natuurkwartier.

Openbaar vervoer reisinformatie: www.ov9292.nl

Vanaf de A2
Neem afrit 9 Nieuwegein. Als u Nieuwegein binnenrijdt, neemt u de eerste afslag rechts richting de wijk "Doorslag". Na ± 1 kilometer rijdt u over de Doorslagbrug de Hollandse IJssel over. Rechts na Jack´s Grillhouse ziet u een parkeerplaats. Hier kunt u uw auto parkeren. Aan de overkant van de weg bevind zich de ingang van het Natuurkwartier*.

Vanaf de A12
Neem afrit 16 Nieuwegein. Volg de weg (A.C. Verhoefweg) tot aan het einde. Ga bij de T-splitsing rechtsaf richting A2/IJsselstein.
Neem bij de verkeerslichten de eerste weg link richting de wijk "Doorslag". Na ± 1 kilometer rijdt u over de Doorslagbrug de Hollandse IJssel over. Rechts na Jack´s Grillhouse ziet u een parkeerplaats. Hier kunt u uw auto parkeren. Aan de overkant van de weg bevind zich de ingang van het Natuurkwartier*.

Vanaf de A27
Neem afrit 28 naar Nieuwegein. Volg de borgen Nieuwegein. Blijf deze weg volgen. Bij de tweede verkeerslichten gaat u linksaf de ´s Gravenhoutseweg op.
Bij de eerste verkeerlichten gaat u rechtsaf richting Oudegein. Volg deze weg door de woonwijk en het park. Voor Jack´s Grillhouse ziet u links een parkeerplaats. Hier kunt u uw auto parkeren. Aan de overkant van de weg bevind zich de ingang van het Natuurkwartier*.

*Het Natuurkwartier is voetgangersgebied. Je parkeert je auto op de parkeerplaats naast Jacks Grillhouse. Alleen voor gehandicapten met een vergunning zijn twee parkeerplaatsen in het Natuurkwartier beschikbaar. Behalve tijdens het Lentefeest dan zijn er twee invalide parkeerplekken op de parkeerplaats bij Jacks Grillhouse.