Coronamaatregelen Natuurkwartier

Bijgewerkt 18 mei 2021

Er gelden nog altijd een aantal beperkende maatregelen die de openstelling van het gebied mogelijk maakt en ieders verblijf aangenaam moet laten verlopen. 

De volgende voorzorgsmaatregelen zijn op dit moment van kracht in het Natuurkwartier:

  1. Keer terug naar huis bij verkoudheid of griepverschijnselen.
  2. Was voor en na afloop van je bezoek je handen.
  3. Houd altijd 1,5 meter afstand en vermijd grote groepen.
  4. Houd je aan de gemarkeerde looproutes; volg de aangegeven richting en houd rechts aan.
  5. Gebruik toiletten is weer mogelijk, overige voorzieningen in de gebouwen blijven gesloten.
  6. Voor toegang tot de kinderboerderij gelden er aanvullende maatregelen. Volg de voorschriften (vermeld op de borden in het gebied) om ieders verblijf aangenaam te laten verlopen.
  7. Kom lopend of op de fiets naar het Natuurkwartier. Fietsen parkeren buiten de hekken. Auto’s parkeren op parkeerplaats bij Parkhout 2.
  8. Gebruik de hoofdingang (Geinoord 9); de overige in- en uitgangen zijn op dit moment gesloten om de bezoekersstroom in goede banen te leiden.

 

Ook op de kinderboerderij zijn bezoekers van harte welkom. Maar ‘helemaal gewoon’ is een bezoek nog niet. In lijn met het advies van de Veiligheidsregio Utrecht gelden er voor een bezoek aan Kinderboerderij IJsselstee voorlopig nog een aantal beperkende maatregelen. De meeste belangrijke beperkingen zijn het maxium aantal bezoekers en de aangepaste openingstijden. Op de borden bij de entree staat het maximum aantal bezoekers aagegeven; dit beweegt mee met de geldende landelijke maatregelen. Ook zijn tijdelijk de openingstijden aangepast, de kinderboerderij is open voor publiek op dinsdag – zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Voor het bezoek aan de kinderboerderij is er een toegangsregeling om de situatie op de boerderij aangenaam en overzichtelijk te houden. Vergelijkbaar als met een winkelwagentjessysteem in de supermarkt, wordt hier gewerkt met ‘oorlabels’. De instructies hiervoor worden vermeld op de borden bij de hoofdingang van het Natuurkwartier en de toegang naar de kinderboerderij. Ook is het verplicht om voorafgaand een bezoek, bij het toegangshek, te registreren.

Verder zijn er ook aangepaste hygiënemaatregelen: het wordt aangeraden om direct contact met dieren zo veel mogelijk te vermijden. Speeltoestellen worden daarbij regelmatig ontsmet door medewerkers. En het wordt gewaardeerd als bezoekers zelf zorg dragen voor extra hygiëne; op het erf zijn dan ook meerdere desinfectiepunten aanwezig. En als laatste is er het vriendelijke verzoek om een bezoek aan de kinderboerderij te beperken tot maximaal één uur. Zodoende blijft er omloop in de bezoekers en kunnen er meerdere bezoekers -ondanks de beperkte openingstijden- genieten op de kinderboerderij. 

Kinderboerderij IJsselstee
di - zo 12:00 – 17:00 uur*
(Stallen en sanitair blijven vooralsnog gesloten voor publiek; toiletten zijn toegankelijk)

Buitenruimte Natuurkwartier
di - zo 10:00 – 17:00 uur*
(Het Milieu Educatie Centrum blijft voor activiteiten gesloten; toilet is toegankelijk)

Poldermolen Oudegein
Binnenruimte van de poldermolen geopend tijdens draaidagen én bij het uithangen van de blauwe wimpel; op woensdag- en zondagmiddag draait de molen.

Museum Warsenhoeck
Het museum is sinds 5 juni weer geopend; een resevering vooraf is nodig. Ga hiervoor naar het online boekingsformulier van Museum Warsenhoeck.

*Buitenruimte Natuurkwartier en kinderboerderij in de schoolvakantie ook op maandag geopend.