Aanmelden informatiebijeenkomst

In verband met de geldende coronamaatregelen organiseren voor de nieuwbouw van het Milieu Educatie Centrum een online informatiebijeenkomst op 19 januari 2022. U bent van harte welkom om de informatiebijeenkomst vanaf 19.30 uur bij te wonen.


Nieuwbouw Milieu Educatie Centrum
Jaarlijks genieten ruim 100.000 mensen van allerlei activiteiten in het Natuurkwartier in park Oudegein. Om ook in de toekomst te kunnen voorzien in deze behoefte, heeft de gemeenteraad in 2019 besloten het huidige Milieu Educatie Centrum (MEC) te vervangen door een nieuw, energiezuinig multifunctioneel gebouw. Hierdoor kunnen ook nieuwe aantrekkelijke functies worden toegevoegd. Denk daarbij aan kleinschalige horeca gerund door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast komt er een kennis- en ontwikkelcentrum voor groene verblijfsrecreatie en zal de buitenschoolse opvang een vaste plek krijgen. Hiermee wordt in het nieuwe centrum een gevarieerd en aantrekkelijker programma gecreƫerd voor heel Nieuwegein..

Na het besluit van de gemeenteraad zijn we hard aan de slag gegaan. Het afgelopen jaar is er door de huidige en toekomstige gebruikers gewerkt aan de ruimtelijke en technische voorwaarden van het gebouw. Met deze voorwaarden is na een openbare aanbesteding een architect geselecteerd: Slangen + Koenis uit IJsselstein. Een aantal ontwerprondes verder ligt er nu een uitgewerkt ontwerp, waarin duurzaamheid en circulariteit belangrijke pijlers zijn.

Programma van de avond 
U bent van harte welkom om de online informatiebijeenkomst bij te wonen van 19.30 tot ongeveer 21.00 uur. Het team van het Milieu Educatie Centrum van de gemeente Nieuwegein organiseert de bijeenkomst. In de bijeenkomst wordt het uitgewerkte ontwerp gepresenteerd van het nieuwe onderkomen van het Milieu Educatie Centrum en partners. Zo komen de architecten, projectleider en wethouder aan het woord over de ontwikkeling, de veranderingen en de inpassing van de nieuwbouw in het Natuurkwartier. Ook is er vanzelfsprekend ruimte voor reacties en vragen op de voorgenomen plannen.

Aanmelden
U kunt zich via het onderstaand formulier aanmelden voor de online informatiebijeenkomst. Na aanmelding ontvangt u eerst een bevestiging. Vervolgens ontvangt u vooraf aan de bijeenkomst via uw emailadres een link van de vergadersoftware Microsoft Teams en een technische instructie.

Voor de bijeenkomst zijn een beperkt aantal deelnemers aanmelden; dus meldt u gelieve tijdig aan. Wanneer u bent aangemeld en u bent toch verhinderd, geef dit ook weer graag aan ons door. We maken dan eventuele andere geĆÆnteresseerden alsnog blij met een plekje.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de informatiebijeenkomst? U kunt hiervoor mailen naar natuurkwartier@nieuwegein.nl

Aanmeldformulier informatiebijeenkomst

Aanmeldformulier