Groene voornemens

In 2024 gaan we op het Natuurkwartier aan de slag met groene voornemens! Doe mee op het Natuurkwartier of ga thuis aan de slag. Schrijf je in voor de speciale Groene Voornemens nieuwsbrief en ontvang een paar keer dit jaar nieuwtjes, tips, trucs en activiteiten om je te helpen er 2024 zo groen mogelijk te maken. Doe je mee?

Nieuwsbrief groene voornemens

Help de dieren

In Nieuwegein wonen heel veel dieren. Er zijn natuurlijk huisdieren en dieren op de kinderboerderij maar er wonen ook heel veel dieren in het wild. Denk maar eens goed na, je hebt er vast wel eens een vlinder voorbij zien vliegen. Dit jaar kun je aan de slag voor alle dieren, klein en groot.

Maak meer ruimte voor groen en water in je tuin

Het weer is niet meer hetzelfde als vroeger. Steeds vaker is het heel warm of valt er in keer heel veel regen. Aan het weer kan je niet zoveel veranderen maar je er wel op aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld een boom planten voor schaduw of een regenton plaatsen.

Ga meer de natuur in

Meer naar buiten is goed voor iedereen. Je komt in beweging, je wordt er rustig van en je kunt er beter door denken. Het hele jaar, in alle seizoenen, kun je naar buiten.

Eet iets uit de natuur

Veel van ons eten komt uit de natuur. Kippen leggen eieren, appels groeien aan bomen en wortels groeien onder de grond. Sommige mensen hebben een moestuin en anderen gaan wildplukken.