Viering Dierendag in het Natuurkwartier

Op zondag 7 oktober 2018 vieren we de verjaardagen van de dieren in het Natuurkwartier.

Op de kinderboerderij houden we voor de kippen een picknick. Kinderen kunnen  vanaf 11.30 uur helpen de picknickplek klaar te maken. Wat kan er zoal op het picknickkleed aan lekkernijen voor de kippen neergelegd worden?

Om 14.30 uur kunnen kinderen helpen met het dekken  van de feesttafel voor het geitendiner. De geiten gaan om 15.00 uur aan tafel.

Je mag ook met je eigen knuffelbeest langskomen bij de knuffeldierendokter en geholpen worden en/of tips krijgen hoe je je knuffelbeest weer beter kunt maken.

Naast deze high-lights hebben we een doorlopend programma met diverse leuke en leerzame activiteiten zoals een kruiwagenrace, diersporen maken, knutselen, poepkwis, waterdiertjes vangen en meer. Kinderen krijgen daarvoor een Dierendag Doekaart om stempels te verzamelen. Drie of meer stempels? Dan krijg je een klein presentje.

Daarnaast kun je meedoen aan het koeienpoepbingo. Vanaf 15.30 uur kiezen de koeien de mooiste stoepkrijttekening door er een koeienvlaai op te laten vallen.

Verder kun je je uitleven op het springkussen of laat je schminken in je favoriete dier.

Koffie, thee, limonade en ander lekkers wordt verzorgt door Reinaerde.

De viering van Dierendag is gratis toegankelijk en wordt gehouden van 11.00 tot 16.30 uur in het Natuurkwartier, Geinoord 9-12 in Nieuwegein.

In verband met de verwachte drukte vragen we iedereen om met de fiets of te voet te komen.