Dierendag

De dieren zijn jarig, we vieren feest! Op zondag 4 oktober vieren we van 12.00 tot 16.30 uur dierendag in het Natuurkwartier. Bekijk hieronder wat er verspreid over de dag te doen is:

Kinderboerderij IJsselstee
Traditiegetrouw worden de dieren op Kinderboerderij IJsselstee met dierendag extra in het zonnetje gezet; dat is gegarandeerd extra voer en knuffels van hun verzorgers. In tijden van corona betekend dat je als bezoeker (helaas!) nog altijd niet kan knuffelen met dieren. Op het erf van de kinderboerderij vind je daarom verschillende leuke doe-het-zelf activiteiten; doe onder andere de poepquiz en ontdek bij welk dier de drol vandaan komt.
 


Let op! Ook op de kinderboerderij zijn bezoekers van harte welkom. Maar ‘helemaal gewoon’ is een bezoek nog niet. In lijn met het advies van de Veiligheidsregio Utrecht gelden er voor een bezoek aan Kinderboerderij IJsselstee voorlopig nog een aantal beperkende maatregelen. Een belangrijke beperking is het aantal bezoekers en de aangepaste openingstijden; op dit moment zijn er maximaal 75 bezoekers op de kinderboerderij tegelijkertijd welkom.De Muziekstal
Vanaf 14:30 uur viert De Muziekstal -bekend van Muziek op Schootlessen- de verjaardag van Klavertje Koe en Josefien; korte muziekmomentjes op het erf van de kinderboerderij die jou en de dieren doen verrassen.  De Muziekmomentjes duren ongeveer 10 minuten per keer en zijn berekend per keer op ongeveer 5 kinderen en ouders; dit is om de 1,5 meter te kunnen garanderen.

Bijengein
Bij de bijenstal achter het Milieu Educatie Centrum verzorgen de bijenhouders van Bijengein een demonstratie; neem een kijkje en leer hoe bijen bewegen en hun volk onderhouden.

Milieu Educatie Centrum
Bij het Milieu Educatie Centrum kun je schepnetten lenen om waterdiertjes en bodemdiertjes te bekijken of volg je de sporen in het zand en ontdek je welke dieren hier leven.

Poldermolen Oudegein
Bij de Poldermolen zijn er heerlijke peren te koop uit de naastgelegen boomgaard,  voor een welverdiende pauze tussen al het leuks.

We verzoeken iedereen voldoende afstand (minimaal 1,5 meter) te houden en de voorzorgsmaatregelen te respecteren om de gezondheid van medewerkers, vrijwilligers, dieren en andere bezoekers in het gebied te waarborgen.

Bekijk hier de geldende voorzorgsmaatregelen en de actuele openingstijden in het Natuurkwartier.