Wethouder actief op Boomfeestdag

Boomfeestdag gevierd

Datum: woensdag 13 maart 2019

Op 6 maart 2019 is de Boomfeestdag in Nieuwegein gevierd in de wijk Batau zuid bij de Welmoetsgaarde . Daar is een nieuwe perenboomgaard geplant. Er zijn oude perenrassen geplant, bijvoorbeeld de juttepeer en de kroontjespeer.

Ruim 25 kinderen van groep 6 van de openbare basisschool De Veldrakker hebben 11 nieuwe fruitbomen en 250 struiken geplant, samen met de wethouder, mw. Marieke Schouten. Over een jaar of vijf kunnen de kinderen van “hun” bomen peren komen plukken.

Het thema van de 62ste Boomfeestdag in Nederland was “Ieder kind een boom”. Het thema heeft vorm gekregen door een mooie samenwerking tussen de scholen, gemeente, vrijwilligers van landschap Erfgoed Utrecht en de plaatselijke afdeling van het IVN.

De kinderen hebben op school ter voorbereiding van de Boomfeestdag eerst een gastles gekregen over bomen en struiken, en de waarde daarvan voor vogels, vlinders en bijen. Het was mooi om mee te maken hoeveel de kinderen al wisten van planten en dieren doordat ze op school een moestuin onderhouden. Dat de planten bijvoorbeeld op tijd water moeten krijgen, omdat ze anders dood gaan. En er werd gevraagd wat de bijen te eten krijgen als de honing uit hun honingraten wordt weggehaald door de imker. Ze hebben in de klas de struiken die ze gingen planten goed kunnen bekijken. Mooi om mee te maken hoe kinderen op deze manier dichter bij de natuur komen te staan. Bomen en struiken zijn immers belangrijk voor een gezonde leefomgeving voor mensen en ook voor dieren.

De Boomfeestdag werd georganiseerd door:

Gemeente Nieuwegein

Vrijwilligers van Landschap Erfgoed Utrecht

IVN, afdeling Nieuwegein-IJsselstein e.o..

Wethouder actief op Boomfeestdag
Wethouder actief op Boomfeestdag
Wethouder actief op Boomfeestdag
Wethouder actief op Boomfeestdag