Bloeiend Nieuwegein naar Batau-Noord

Geïnspireerd door de wilde bloemenweides elders in Nieuwegein krijgt ook Batau-Noord maar liefst drie wilde bloemenweides! Het burgerinitiatief Bloeiend Nieuwegein heeft als doel verhoging van biodiversiteit binnen Nieuwegein en het hierbij betrekken van jeugd en buurt. Ook Batau-Noord krijgt nu de mogelijkheid om hiermee aan de slag te gaan.

De aanwezigheid van de wilde bloemenweide wordt een bron van inspiratie -ondersteund door leuk lesmateriaal van Groen doet Nieuwegein Goed- voor de leerlingen van de naastgelegen scholen de Evenaar, Veldrakker en Toverfluit; de leerlingen gaan onderzoeken welke bloemen er groeien en wat is het verschil tussen de bloemen in zon en schaduw? 

Goede samenwerking

Bij het bepalen van de locaties van de bloemweides wordt in goede samenwerking met het wijknetwerk Batau–Noord, Openbaar Domein Gemeente Nieuwegein en Bloeiend Nieuwegeineen aantal criteria gewogen zoals: locatie dichtbij een school of kinderdagverblijf/bso, geen invloed van verkeer, en passend in de omgeving. De buurt is vooraf geïnformeerd via wijkbrieven, facebook en aanliggende woningen hebben een papieren buurtbericht ontvangen. De gemeente neemt deze strook op in het onderhoudsprogramma.

Biodiversiteit

Wat is biodiversiteit eigenlijk? Dit is het aantal verschillende soorten en planten in onze omgeving. Hoe meer hoe beter omdat dit bijdraagt aan voldoende insecten die weer zorgen voor bestuiving van bijvoorbeeld fruitbomen, waar dan weer onze appels aan groeien. Ofwel wilde bloemen zorgen er mede voor dat wij genoeg kunnen blijven eten.

Ook geïnspireerd? Neem contact met Josien van Hartenvia josien@bloeiendnieuwegein.nl of kijk wat jij zelf kan doen voor meer biodiversiteit in je eigen tuin of buurt via www.maakgrijsgroener.nl