Foto-expo monumenten Jutphaas en Vreeswijk

In Museum Warsenhoeck heeft de Historische Kring Nieuwegein een nieuwe fototentoonstelling ingericht gewijd aan de rijks- en gemeentemonumenten van de voormalige dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Wist u overigens dat er in de gemeente Nieuwegein ruim 50 rijksmonumenten en ruim 40 gemeentemonumenten staan? Gezien dit grote aantal is de expo in twee gedeelten gesplitst. Tot begin september deel één van deze expositie, waarna vanaf medio september deel twee zal worden geëxposeerd.

In deel één wordt aandacht besteed aan panden aan o.m. de Utrechtsestraatweg, Overeind, Kerkveld, Galecopperdijk en aan de kastelen Rijnhuizen en Oudegein in Jutphaas, en voor Vreeswijk aan de Oude Sluis en Dorpsstraat. Een uniek beeld dus van de vroegere en nog bestaande bebouwing in de gemeente Nieuwegein.

De expositie is tot 23 augustus te bezoeken in museum Warsenhoeck, Geinoord 11, nabij kinderboerderij IJsselstee. De openingstijden zijn op woensdag, zaterdag en zondagmiddag van 14:00 tot 17:00 uur (in februari tot 16:00 uur).