Groen doet Goed naar de wijken

Het motto van het project is 'Doe samen iets IN. VOOR. MET de natuur!' Want de natuur is meer dan een decor. Kinderen kunnen erin spelen, speuren en zo meer. Het is goed om de kinderen te leren vóór de natuur te zorgen. Het woord ‘met’ staat voor het beleven van wat de natuur biedt; denk aan voeding en kweken van groenten en fruit. Helaas zijn er nog steeds kinderen die niet weten wat de natuur allemaal te bieden heeft. Toen Laura het traject startte, is ze eerst gaan praten met de wijkcoördinatoren en projectleiders ‘Betere Buurten’. "Ik wilde weten welke initiatieven onder de bewoners leven en mogelijk aan kunnen sluiten bij Groen doet Goed.”

Natuurspeurtocht

In juli is de eerste activiteit gestart met een Natuurspeurtocht die de hele zomer gedaan kan worden in de wijk Fokkesteeg. “Het is zo leuk om de kinderen de natuur te laten ontdekken", geeft Laura aan. “De natuur in je eigen buurt is prachtig!” 

Educatief

Het project is er ook op gericht kinderen op een leuke, educatieve manier meer over de natuur te weten te laten komen. “We bieden bijvoorbeeld met Bloeiend Nieuwegein de kinderen op school een lesprogramma of een doekaart over de bloemen en de insecten aan, voor thuis. Om vervolgens met de kinderen een bloementuin aan te leggen”, vertelt Laura enthousiast. “Het samen werken aan de beleving van de natuur geeft zoveel energie.” Het project Groen Doet Goed wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Nieuwegein, de provincie Utrecht, vrijwilligers en sponsoren.

Leuke ideeën  

Als bewoners leuke ideeën hebben om kinderen meer met de natuur in hun eigen buurt te verbinden, worden deze van uitgenodigd hun idee te sturen naar: natuurkwartier@nieuwegein.nl Dowload hier de flyer voor meer informatie over het project 'IN. VOOR. MET de natuur!' of voor hulp bij het uitwerken van ideeën in jouw wijk.