Help jij Annabel speuren in de natuur?

Datum:

Afgelopen jaar is er in het kader van het project Groen doet Nieuwegein Goed een digitale natuurspeurtocht voor de wijk Fokkesteeg ontwikkeld. In de coronacrisis is het lastig om iets voor kinderen te organiseren en als alternatief is deze natuurspeurtocht bedacht. Tot voorheen konden kinderen alleen in de zomervakantie zelf of onder begeleiding op pad. 

Met het digitaal aanbieden van de speurtocht Help jij Annabel speuren in de natuur? door IVN Nieuwegein-IJsselstein, kan iedereen die zin heeft in een kort ommetje een speurtocht doen in Fokkesteeg. Je kunt hiervoor de in de IVN Routes app downloaden en beschikbare op de bekende smartphones. In de app stelt Annabel je onderweg vragen over de natuur. Je zintuigen worden ook op de proef gesteld, je kijkt, maar je mag ook ruiken en proeven. De speurtocht start en eindigt in de Buurttuin Cirkeltje Rond (Vuurscheschans 75) bij het Zorgspectrum Geinse Hof.

De natuurspeurtocht draagt de naam Annabel naar het bekende beeld 'Opa & Annabel' uit wijk. De vrijwilligers Loes, Tiny en Frans -die het afgelopen jaar hard hebben de speurtocht hebben bedacht, uitgewerkt en vormgegeven- zijn bij de aftrap in het zonnetje gezet.

Over Buurttuin Cirkeltje Rond

De Buurttuin in Fokkesteeg is ook een ontzettende leuke plek om eens heen te gaan. Er zijn genoeg bankjes om op te zitten en je kunt genieten van wat er allemaal groeit en bloeit in het voorjaar. Rondom zijn er een aantal leuke speelplaatsen voor de kinderen. 
Groen doet Nieuwegein Goed wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Utrecht en de gemeente Nieuwegein.

Het doel van Groen doet Goed in Nieuwegein is: ‘Doe samen iets IN. VOOR. MET de natuur in je eigen buurt!’