Start Kinderboekenweek in het Natuurkwartier

Het Natuurkwartier is dit jaar het startpunt van de Kinderboekweek in Nieuwegein. Onlangs werd er een mysterieuze brief en plattegrond uit 1470 gevonden door Museum Warsenhoeck wat het begin lijkt te zijn van een spannende ontdekkingsreis door het verleden. Dit stond geschreven in de brief:
 

Ik ben bang. Ik word opgejaagd, omdat ik anders ben. Mensen zeggen dat ik het boze oog heb en willen me daarom doden. Ik moet me stilhouden.

Ik ben Avenier en ik leef in 1470. Ik verberg deze brief en plattegrond in de tuinen die horen bij nonnenklooster Nazareth in Gein.

In jullie tijd heet dit het Natuurkwartier. Jullie vinden die in 2020 als het zwaard der verdeling heerst.


Het vermoeden bestaat dat er meer delen van de brief op het terrein van het Natuurkwartier begraven liggen. Kom je samen met een échte archeoloog helpen zoeken op woensdagmiddag 30 september? We zijn erg benieuwd welke boodschap Avenier voor ons heeft achtergelaten.


De opening van de Kinderboekenweek is gratis voor jeugdleden. Aanmelden kan via activiteiten@detweedeverdieping.nu onder vermelding van ‘Opening Kinderboekenweek’.

De Kinderboekenweek is een samenwerking van bibliotheek De tweede verdieping met Gemeente Nieuwegein, Museum Warsenhoeck, Natuurkwartier, Bruna, Kringloop Nieuwe Vorm en RAAP.