Pluktuin Erebloem officieel geopend

Datum:

Op nationale burendag opende wethouder Schouten samen met Edwin Elbertse (bewoner/initiatiefnemer) met het plaatsen van een zelfbeheerpaal officieel Pluktuin Erebloem. Razendsnel is dit bewonersinitiatief gegaan van groenstrook naar volwaardige pluktuin; waar momenteel allerlei gezonds en lekkers is te plukken en te proeven.

Het initiatief aan de Dotterbloemstraat/Erebloem is breed gesteund door buurtwoners, het wijkplatform HZL, de wijkcoördinator, Gemeente Nieuwegein, aannemers, crowdfunding en fondsen. Met de uitgesproken steun voor de pluktuin is het geheel binnen één jaar gerealiseerd en draagt het bij aan de samenhorigheid en gezondheid van inwoners.

Vanuit het Milieu Educatie Centrum is met het programma 'Groen doet Nieuwegein Goed' (incl. subsidie provincie Utrecht) dit initiatief ondersteunt door inzet van een moestuincoach en een buitenbalie vol educatieve doekaarten. De allernieuwste doekaart ‘Snoepen in de moestuin’ werd afgelopen zaterdag, door Laura van der Pol (projectleider Groen doet Nieuwegein Goed), aan de beheerders van de pluktuin overhandigd.

Ook aan de gang met het vergroenen van je tuin, straat of buurt? Meer doekaarten van Groen doet Nieuwegein Goed vind je hier.