Stimulans voor Bloeiend Nieuwegein

Bloeiend Nieuwegein ontvangt subsidie van het ‘Samen voor Biodiversiteit’ innovatiefonds. Dit maakt het inzaaien van meer dan 3500 m2 bloemen mogelijk. In totaal zijn er 130 projectvoorstellen uit het hele land ingediend bij het innovatiefonds, Bloeiend Nieuwegein mag zich hierbij onder de 8 gelukkigen scharen en ontvangt een mooie bijdrage om haar doelen te verwezelijken.

Samen voor Biodiversiteit innovatiefonds

Het ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds stimuleert samenwerkingen tussen burgers en andere grondgebruikers zoals boeren, terrein beherende organisaties en (lokale) overheden om de biodiversiteit te versterken. Met maar één doel: een rijker Nederland. Een Nederland waar de biodiversiteit floreert.

Bloeiend Nieuwegein

Het doel van Bloeiend Nieuwegein is verhoging van de biodiversiteit in de buurt en betrekken van jeugd bij de natuur. Wat betekent deze subsidie voor Bloeiend Nieuwegein. Initiatiefneemster en bewoner van Nieuwegein, Josien van Harten licht toe: ‘Bloeiend Nieuwegein kan hiermee een aantal concrete initiatieven gaan realiseren bij scholen en buurten. Deze subsidie is echt een positieve impuls voor de biodiversiteit in Nieuwegein’. Door verhoging van het bloemenaanbod binnen onze gemeente wordt zo meer leefruimte voor bijen en insecten gecreëerd. Dit gebeurt door omzetten van grasstroken naar zaaibedden, die worden ingezaaid met zaad voor wilde bloemen. Deze natuurgerichte aanpak combineert Bloeiend Nieuwegein met het educatieve doel om de jeugd te betrekken bij de natuur.
 

Groen doet Nieuwegein Goed

Om dit educatieve doel te bereiken werkt Bloeiend Nieuwegein samen met Groen doet Nieuwegein Goed. Laura van der Pol, Beleidsadviseur Natuurkwartier vertelt enthousiast: ‘Met deze subsidie kunnen kinderen van betrokken scholen en buurten een prachtige natuurbeleving krijgen.” De kinderen worden betrokken bij de realisatie van de bloemenweides als onderdeel van een lespakket. Als de weide in bloei staat, zijn er doe-kaarten die de scholen of buurten kunnen gebruiken. Dit lesmateriaal is momenteel in ontwikkeling, zodat kinderen een leuke, leerzame en lekker gezonde natuurbeleving krijgen. Dit doen we samen voor ‘blije’ bijen en kinderen!

Voor meer informatie of wanneer je zelf iets voor Bloeiend Nieuwegein wilt betekenen kun je contact opnemen via www.bloeiendnieuwegein.nl.