Natuurkwartier grotendeels weer open

Datum:

De versoepelingen per 19 mei 2021 zorgen ervoor dat er steeds meer mogelijk is. Zo ook in het Natuurkwartier, waar je in de buitenlucht weer kan gaan genieten van boerderijdieren, stadse natuur en lokale cultuur. Dit allemaal natuurlijk op gepaste afstand en met een aantal maatregelen om ieders gezondheid te garanderen. Hieronder tref je openingstijden en de mogelijkheden op een rijtje:

Kinderboerderij IJsselstee

Vanaf 19 mei 2021 ben je weer welkom bij Kinderboerderij IJsselstee op dinsdag tot en met zondag van 12:00 – 17:00 uur.  Kom lekker spelen in de speeltuin of bekijk de boerderijdieren van een afstandje. De stallen en dierenweides zijn vooralsnog niet toegankelijk voor publiek. Bij een bezoek aan de kinderboerderij is registratie vooraf (bij de ingang) verplicht en geldt er een maximum voor het aantal bezoekers. Bekijk hieronder alle aanvullende maatregelen rondom de kinderboerderij. 

Buitenruimte Natuurkwartier

Ook de buitenruimte van het Natuurkwartier is per 19 mei 2021 van dinsdag tot en met zondag van 10.00 - 17.00 uur weer toegankelijk voor publiek. Het blotevoetenpad, de natuurspeeltuin en de picknickweides zijn tijdens de openingstijden weer gewoon begaanbaar.  De binnenvoorzieningen, met uitzondering van de toiletten, van het Milieu Educatie Centrum zijn gesloten.

Poldermolen Oudegein

De binnenruimte blijft vooralsnog gesloten; natuurlijk is wel de poldermolen van een afstand in volle glorie te bewonderen. Poldermolen Oudegein draaide gedurende de lockdown met regelmaat en blijft dit zoals gebruikelijk doen op de woensdag- en zondagmiddag.

Museum Warsenhoeck

Landelijk blijven musea, concertzalen en andere culturele instellingen gesloten tot medio juni.
 

Maatregelen Natuurkwartier

Maar nog altijd gelden er beperkende maatregelen die de openstelling van het gebied mogelijk maken en ieders verblijf aangenaam moet laten verlopen. 

De volgende voorzorgsmaatregelen zijn op dit moment van kracht in het Natuurkwartier:

  1. Keer terug naar huis bij verkoudheid of griepverschijnselen.
  2. Was voor en na afloop van je bezoek je handen.
  3. Houd altijd 1,5 meter afstand en vermijd grote groepen.
  4. Houd je aan de gemarkeerde looproutes; volg de aangegeven richting en houd rechts aan.
  5. Gebruik toiletten is weer mogelijk, overige voorzieningen in de gebouwen blijven gesloten.
  6. Voor toegang tot de kinderboerderij gelden er aanvullende maatregelen. Volg de voorschriften (vermeld op de borden in het gebied) om ieders verblijf aangenaam te laten verlopen.
  7. Kom lopend of op de fiets naar het Natuurkwartier. Fietsen parkeren buiten de hekken. Auto’s parkeren op parkeerplaats bij Parkhout 2.
  8. Gebruik de hoofdingang (Geinoord 9); de overige in- en uitgangen zijn op dit moment gesloten om de bezoekersstroom in goede banen te leiden.

We verzoeken iedereen dan ook boven alles voldoende afstand (minimaal 1,5 meter) te houden en de bovenstaande voorzorgsmaatregelen te respecteren om de gezondheid van medewerkers, vrijwilligers, dieren en andere bezoekers in het gebied te waarborgen.