Wilde bloemenweides staan in bloei!

Datum:

Op dit moment staan door heel Nieuwegein de ingezaaide bloemenweides met de mooiste kleuren volop in bloei. Het krioelt van het leven in deze weides en zijn het ontdekken waard. Vanuit het Milieu Educatie Centrum is hiervoor speciaal een fleurige doekaart ontwikkeld.

Met de doekaart ‘Ontdek de bloemenweide’ kan je bekijken wat er allemaal leeft in een bloemenweide. Laura van der Pol, projectleider van Groen doet Nieuwegein Goed licht toe: “Deze doekaart is een uitnodiging aan ouders en docenten om samen met de kinderen de bloemenweides te bezoeken. Er is echt van alles te ontdekken! Eigenlijk is zo’n weide een soort restaurant voor bijen, vlinders en andere insecten”.

Wil je weten welke bloemen er allemaal in bloei staan? Josien van Harten, initiatiefneemster van Bloeiend Nieuwegein heeft ook twee herkenningskaarten vormgegeven. Ze vertelt: “De bloemenweides zijn met een mengsel van akkerbloemen en veldbloemen ingezaaid. Op de herkenningskaarten akkerbloemen en veldbloemen kun je dan aankruisen welke bloemen in bloei hebt zien staan.”

Bijdrage biodiversiteit Nieuwegein

Het afgelopen jaar heeft Bloeiend Nieuwegein met de hulp van fondsen, een aannemer en de Gemeente Nieuwegein verschillende wilde bloemrijke weides gerealiseerd. Voor de Mauritsschool, nabij de Margrietschool en in het voorjaar de pas aangelegde bloemenweide nabij de Veldrakker, Toverfluit en Evenaar. Een echte bijdrage aan de biodiversiteit in Nieuwegein.

Wilde bloemen kun je ook op ander plekken ontdekken, langs dijken, in bermen of misschien wel in je eigen tuin. Kijk voor meer informatie over de projecten van Bloeiend Nieuwegein, bloemenweides en leuke educatieve materialen op www.bloeiendnieuwegein.nl en andere doekaarten op www.natuurkwartier.nl/doekaarten


Doe- en zoekkaarten