Kinderparcours Disc Golf

Met het hele gezin een sportief uitje in Nieuwegein? Sinds de zomer van 2020 beschikt het Natuurkwartier over een kinderparcours Disc Golf, het kleine broertje van het Disc Golfparcours in Park Oudegein. 

Disc Golf speel je met een frisbee en de spelregels zijn simpel: de speler die met zo min mogelijk worpen het parcours met de baskets langsgaat wint. In het Natuurkwartier vind je 5 baskets met allerlei natuurlijke obstakels en hindernissen zoals stapels takken, bosjes en het meertje van de natuurspeeltuin. Vanuit het Milieu Educatie Centrum zijn er een aantal sets met frisbees beschikbaar voor het kinderparcours, deze lenen we graag uit en gebeurt doorgaans vanuit De Buitenbalie tijdens de schoolvakanties. Heb je zelf een frisbee? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom om het uit te proberen!

Bespelen parcours voor volwassenen

Voor het bespelen van het vernieuwde Disc Golfparcours in Park Oudegein verwijzen we je graag naar de Buurtsportcoaches; zij verzorgen de uitleen van (semi-professionele) sets die de inwoners van de omliggende wijken kunnen gebruiken om van basket naar basket te gaan. Ook kun je meespelen met Disc Golfclub DSA Nieuwegein, zij werpen elke week heel wat frisbees door het park.