Lentefeest en de Duurzaamheidsmarkt

Een dag actief in de buitenlucht, met veel leuke doe-activiteiten voor jong en oud en inspiratie over mogelijkheden voor duurzamer leven.

Zondag 19 mei 2019 van 11.00 - 16.30 uur

Het Natuurkwartier Nieuwegein organiseert dit evenement samen met stichting Samen Duurzaam Nieuwegein.

Markt en meer

Er is de duurzaamheidsmarkt met naast organisaties die u al kent van vorige edities ook nieuwe deelnemers. Verspreid over het terrein laten de Natuurkwartier- partners en samenwerkende organisaties zien wat ze (samen) doen en kunnen in het Natuurkwartier

Leuke doe-activiteiten

Met de inspiratie die volwassen opdoen op de duurzaamheidsmarkt worden zij uitgedaagd ‘Een ding anders’ te gaan doen voor een duurzamer leven oftewel een kleinere voetafdruk op moederaarde.

Voor kinderen is er een stempelkaart waarmee ze vijf of meer stempels verzamelen bij de vele doe-activiteiten. Bij inlevering van de kaart kunnen ze daarna popcorn bakken of een appeltje poffen bij het kampvuur.

Catering

De catering wordt verzorgt door Reinaerde. Zowel op de parkeerplaats bij het MEC als op de kinderboerderij kunt u terecht voor koffie, thee, sappen en enkele lekkere versnaperingen.

Programma Flyer

In de  programma flyer komt alles te staan wat er te doen is en wie er allemaal meedoen en samenwerken op het Lentefeest&Duurzaamheidsmarkt. Zodra het programma definitief is kun je de flyer voor 19 mei hier vinden.

 

 

Kom ook!

De toegang is gratis en u bent die dag van harte welkom tussen 11.00 en 16.30 uur.

In verband met de te verwachte drukte raden wij u aan met de fiets te komen. Voor Geinoord 9 -12 is op 19 mei van 10.30-16.30 uur een inrijverbod van kracht.

Aan automobilisten het verzoek de instructies van de verkeersregelaars op te volgen. Voor bezitters van een invalideparkeerkaart zijn er op 19 mei twee invalide parkeerplekken beschikbaar op de parkeerplaats bij Jacks Grillhouse aan Parkhout 2, 3432 ND Nieuwegein.