De BuitenBalie in het Natuurkwartier

Leen een schepnet of zandspeelgoed, maak een natuurschilderijtje, maak heksensoep, ontdek wat er groeit in de moestuin, maak een muziekinstrument..en nog zo veel meer activiteiten die het Natuurkwartier deze zomer organiseert voor kinderen uit Nieuwegein en omgeving.

De Buitenbalie van het Natuurkwartier is er om kinderen de gehele zomervakantie een leuk alternatief te bieden wanneer bijvoorbeeld het coronavirus de geplande vakantie heeft gedwarsboomd, maar is er vooral om kinderen die deze zomer in Nieuwegein vertoeven een leuke en leerzame zomer te bezorgen. De Buitenbalie vindt plaats van 21 juli tot en met 27 augustus op de dinsdag, woensdag en donderdag (van 10.00 - 16.00 uur) vóór het Milieu Educatie Centrum en is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

Kom je ook?
De Buitenbalie is onderdeel van een serie van kinderenactiviteiten in Nieuwegein. Via deze link is het volledige zomerprogramma te vinden en kan je je inschrijven voor een activiteit. De meeste activiteiten zijn gratis. Alle activiteiten worden uitgevoerd volgens de richtlijnen en kaders van het RIVM.

 

 

Activiteiten ten tijde van het coronavirus

Met de intrede van het coronavirus zijn vrijwel alle bijeenkomsten, evenementen en activiteiten die normaliter plaatsvinden in het Natuurkwartier tijdelijk opgeschort. Nu er steeds meer versoepelingen optreden wordt er gekeken naar wat er op een veilige en verantwoorde manier wel kan plaatsvinden in het gebied. 

Bij nieuwe activieiten van het Milieu Educatie Centrum of partners zullen wij deze publiceren in de agenda van het Natuurkwartier.

Voor de uitvoering van onze activiteiten zijn wij afhankelijk van vrijwilligers en omstandigheden. Het kan voorkomen dat wij door omstandigheden of onvoldoende vrijwilligers genoodzaakt zijn het programma te wijzigen. Wij bieden dan een alternatief aan voor de betreffende activiteit. Indien een activiteit geheel vervalt, publiceren wij dat op facebook.

 

Voor al onze vakantie activiteiten geldt dat kinderen begeleid worden door een volwassene en onder directe verantwoordelijkheid van deze volwassene staan. Wij nemen geen verantwoordelijk voor kinderen die zelfstandig aan activiteiten deelnemen of het gebied bezoeken. Wij behouden ons het recht voor om kinderen die zonder begeleiding willen deelnemen aan activiteiten te weigeren. Begeleiders en kinderen dienen de instructies en aanwijzingen van vrijwilligers en medewerkers Natuurkwartier op te volgen. Deelname aan activiteiten en bezoek gebied is op eigen risico. Het Natuurkwartier is niet aansprakelijk voor letsel en schade ontstaan door deelname aan een van onze activiteiten.