Lentefestival groot succes

Lentefestival groot succes

Ruim 350 bezoekers hebben woensdag 3 mei jl. zich vermaakt op het zonnige Lentefestival bij Bouwspeeltuin Bouwgein. De gehele middag konden kinderen meedoen aan verschillende activiteiten. Creatievelingen konden zich uitleven met het knutselen van een insectenhotel, het bouwen van hutten en het maken van een filmpje met een green screen. Voor sportievelingen was er een springkussen en werden er potjes stoepranden gespeeld.

Ook konden kinderen luisteren naar spannende verhalen bij de buiten bibliotheek of meezingen met het natuurlied van de Kindertroubadour. De aller kleinsten konden zich uitleven met ‘hamertje tik’, een activiteit waar ze ontdekten hoe dingen echt in elkaar zitten en hoe de mechaniek er van werkt. Het was een geslaagde middag, dat bleek ook uit de reacties van bezoekers: ‘De kinderen hebben zich heel de middag vermaakt’ en ‘Fijn dat dit voor kinderen wordt georganiseerd.’

Gezonde lekkernijen
Tijdens het Lentefestival werd er ook aandacht besteed aan gezonde voeding. Zo konden bezoekers een bekertje versieren en deze vullen met groenten en was er voor iedereen water met fruit en kruiden beschikbaar. Enorm populair was de smoothie fiets. Door te trappen wek je energie op, die de blender voorop de fiets aan het werk zet. De bezoekers kozen zelf hun fruit uit en moesten vervolgens fietsen voor hun smoothie.

Kinderplatform Nieuwegein
Het Lentefestival was een initiatief van het Kinderplatform. Het Kinderplatform is een samenwerkingsverband van verschillende organisaties in Nieuwegein. Tijdens de vakanties, maar soms ook daartussen, organiseren zij activiteiten voor kinderen. Het Lentefestival is tot stand gekomen door een samenwerking van Bouwspeeltuin Bouwgein, Movactor, Bibliotheek de Tweede Verdieping, Groen Doet Nieuwegein Goed, SportID, Buurtgezinnen Nieuwegein en JOGG Nieuwegein. Dankzij de inzet van vrijwilligers, maatschappelijke stagiaires en medewerkers was het Lentefestival een groot succes.