Blotevoetenpad Nieuwegein

Op dit moment is het Natuurkwartier vanwege de coronamaatregelen gesloten, daarmee is het bewandelen van het blotevoetenpad helaas niet mogelijk.

Momenteel nemen wij dan ook nog geen boekingen in behandeling. Bij heropening zullen wij zo snel als mogelijk het blotevoetenpad weer heropenen.

Lopen op blote voeten is heerlijk en bevrijdend; een gezonde en speelse manier van natuurbeleving!

Hét blotevoetenpad van Utrecht, gewoon in Nieuwegein. Een wandeling op blote voeten over diverse ondergronden: van zacht gras of mos en fijn zand tot grind en grote keien, van houtsnippers tot houtstronken en dikke takken.

De gehele route van blotevoetenpad is te bewandelen in ongeveer in 30 minuten. Ook voor kinderen is het pad ontzettend leuk; met een strandje, modderige stukken en een avontuurlijke brug kunnen ook zij hun energie kwijt. Dus gegarandeerd vieze voeten!

Achteraf is het mogelijk om bij het startpunt (de schuur) je voeten weer te wassen, het is hierbij wel verstandig om je eigen handdoek mee te brengen. Het blotevoetenpad is te bewandelen tijdens de openingstijden van het Natuurkwartier.

Blotevoetenpad Extra

Met een rugzakje vol leuke ideeën loop je op jouw blote voeten over allerlei materialen. Onderweg doe je uiteenlopende spelletjes en ontdekkingen, met deze spelelementen erbij leg je het pad ongeveer in 60-90 minuten af.

Dit rugzakje is te huur bij het Milieu Educatie Centrum (MEC) voor  €5,- per rugzakje én kan ongeveer met 6/7 personen worden gespeeld. Het rugzakje kan je resereveren (op=op) met de onderstaande knop.