Planten op het eetbaar landschap - De Meidoorn

Het eetbaar landschap in aangeplant en moet nu vooral groeien. We moeten dus nog even geduld hebben voordat we kunnen gaan oogsten. Niet getreurd, de komende maanden stellen we je voor aan de verschillende planten op eetbaar landschap. Vandaag in de kijker: De Meidoorn!

De grote meidoorn is een struik die je vaak in de natuur tegenkomt. Hij heeft mooie witte of roze bloemen en later in het jaar komen er rode bessen aan. Deze bessen zijn niet giftig en smaken een beetje zoet. Je kunt ze rauw eten of er jam en sap van maken.

Een voedselbos is niet alleen voedsel voor mensen. Het is ook voedsel voor de natuur. En de Meidoorn is daar een super struik voor! Hij trekt bijen en vlinders aan met zijn bloemen. De bessen zijn voedsel voor vogels.

Zelf kunnen we er ook een hoop van eten. De bloemen kun je gebruiken om gebak te versieren. De jonge blaadjes zijn lekker in de sla. Van de vruchten kun je jam maken en de zaadjes kun je roosteren.

Een Meidoorn is dus een superplant voor mens en natuur. Hij kan ook super groot worden, tot wel 10 meter. Nu is de plant op het Natuurkwartier nog behoorlijk klein. Ze moeten dus nog even groeien voordat we er van kunnen oogsten. Dus nog eventjes geduld en dan kun je onder begeleiding komen proeven!