Schapen gaan varkens helpen

Schapen gaan varkens helpen

17 juli zijn er naast de varkens ook schapen verplaatst naar het toekomstige eetbaar landschap. De schapen gaan de varkens helpen de grond klaar te krijgen voor het aanplanten van het eetbaar landschap. Zoals je in een eerder blog hebt kunnen lezen zijn onze varkens, Alexia en Amelia, begonnen aan het omploegen van de grond. Het is best hard werken voor de dames dus hebben we de hulptroepen in geschakeld. Dat zijn een aantal van onze schapen. 

Misschien heb je al op andere plekken in Nieuwegein gezien dat schapen worden ingezet om op een natuurlijke manier te maaien. Door schapen in te zetten hoeven we geen machines te gebruiken om het gras kort te maaien en dat is weer beter voor de natuur. De schapen op het eetbaar landschap worden ook ingezet om het gras en andere planten zo kort mogelijk te eten. Dat maakt het voor de varkens weer makkelijker om de wortels uit de grond te woelen. Schapen eten helaas de wortels niet op, maar ze maken het dus wel makkelijker voor de varkens.

Bijkomend voordeel van grazende schapen is dat ze ook poepen. De poep van de schapen (en van de varkens) zorgt voor een natuurlijk bemesting. Daar gaan straks de planten in het voedselbos extra goed van groeien.

In het filmpje zie je hoe de schapen naar het toekomstige eetbaar landschap worden verplaatst. Ze worden gelijk begroet door de varkens.