Historie

Kinderboerderij IJsselstee heeft sinds 1979 zijn intrek genomen in de bijgebouwen van de gelijknamige historische boerderij in het Natuurkwartier Nieuwegein. Er is een bonte verzameling van (landbouw) huisdieren dat de moeite waard is om mee in contact te komen.

De schapen van kinderboerderij IJsselstee heten je al vanuit de boomgaard  welkom.  Wandelend over het erf van de kinderboerderij kom je allerlei  dieren tegen. Het is belangrijk om contact tussen mensen en dieren mogelijk te maken. Deze ontmoetingen zijn bijzonder leerzaam. Kennis en ervaring zorgen immers voor bewustwording en het streven naar een leefbare aarde.

De knuffelhoek is zo’n plekje waar je samen kunt zijn met de konijnen. De toegang van bezoekers tot de geitenweide is al jaren een hit. De ezels hebben een prominentere plek  naast het speeltuintje. De leefruimte van de varkens is dusdanig aangepast dat ze hun natuurlijke gedrag zo goed mogelijk kunnen laten zien.

En stap gerust de boerderijstallen binnen, daar kom je nog meer dieren tegen. In de winter staan ook de koeien op stal.   

De landelijke sfeer van de kinderboerderij maakt het een fijne plek om naartoe te gaan. Een bezoek aan kinderboerderij IJsselstee is uitje voor (groot)ouders met hun (klein)kinderen.  

School- en groepsbezoek

Scholen en groepen kunnen kinderboerderij IJsselstee bezoeken. Zij dienen van te voren op deze website bij Bezoekersinformatie het 'Aanmeldformulier voor groepsbezoek' in te vullen en te verzenden.  Dan ontvangt de school of de groep binnen enkele dagen de spelregels voor het bezoek en de bevestiging van hun komst. Wanneer u bezoek op de geplande datum niet door kan gaan nemen wij contact met u op.

Kinderboerderij IJsselstee ligt in het prachtige Natuurkwartier en vertegenwoordigt rustieke waarde. Op de kinderboerderij treffen de bezoekers een grote verscheidenheid aan dieren die thuishoren op een boerderij. Kinderen en volwassenen kunnen er tot rust komen, lezen in de zon op een picknickbank of bij het speeltuintje. Kortom een belevenis voor jong en oud.