Natuur in de stad

Ga op zoek naar de natuur in de stad!

Je denkt misschien dat er geen of weinig natuur in de stad is maar dat klopt niet! Als je goed om je heen kijkt is er heel veel natuur in de stad te ontdekken. Wil je deze zomer met ons mee op onderzoek uit? Geef je dan op voor een van onze activiteiten of ga zelf aan de slag met het speciale natuur in de stad zomerboekje. Deelname aan de activiteiten is gratis, maar er is beperkt plek. Als je mee wilt doen, geef je dan op via de onderstaande buttons!

Waterdieren

Ga op 17 juli tussen 14.00 en 16.00 op zoek naar waterdieren op het Natuurkwartier. Met een expert van het IVN en een schepnetje gaan we aan de slag.

Deze activiteit zit vol!

Planten en insecten

Ga op 24 juli tussen 14.00 - 16.00 mee op onderzoek naar planten en insecten. Samen met groenexpert Theo Kleijer van de gemeente Nieuwegein gaan we op onderzoek uit in Park Oudgein. Wil je meedoen? Geef je dan op via het onderstaande formulier. Let op, er kunnen maximaal 25 kinderen meedoen!

Opgaveformulier planten en insecten

Poep en braaksel

Onderzoek op 31 juli tussen 14.00 - 16.00 het poep en braaksel van dieren op de kinderboerderij. Het lijkt misschien een beetje vies maar je kunt een hoop over dieren leren als je bestudeert wat ze uit spugen en uit poepen. Samen met Yvo, dierenverzorger van de kinderboerderij , mag je het poep van de paarden ontleden en een braakbal van de ooienvaar uitpluizen. Wil je mee doen? Geef je dan snel op via onderstaande knop. Let op, er kunnen maximaal 25 kinderen mee doen!

Opgaveformulier poep en braaksel

Fossielen

Ontdek de dieren in de vloer van de KOM en Cityplaza op 7 augustus! Samen met bodemexpert Stefan Garstman ga je op zoek naar bijzondere fossielen in het marmer dat je op verschillende plekken op city vindt. Deze activiteit start bij de bibliotheek Nieuwegein in het Stadshuis en eindigt bij de POP-up. Wil je meedoen? Geef je dan op via onderstaande knop. Let op! Er kunnen maximaal 25 kinderen meedoen. 

Opgaveformulier fossielen

Bodemdieren

Ontdek het leven in de bodem! Op 14 augustus kun je samen met een expert van het IVN op onderzoek in de bodem. We gaan letterlijk in de bodem spitten en op zoek naar de bijzondere dieren er leven. Doe je mee? Geef je dan op via de onderstaande knop. Let op! Er kunnen maximaal 25 kinderen mee doen.

Opgaveformulier bodemdieren

Nacht van de vleermuis

Ga 's avonds op zoek naar vleermuizen! Op 23 augustus van 20.00 tot 22.00 gaan we op zoek naar vleermuizen samen met Stadsecoloog Friso Ockhuizen. In het (schemer)donker gaan we aan de slag met bat detectors, speciale apparaatjes waar je vleermuizen kunt horen. Wil je mee doen? Meld je dan aan via onderstaande knop. Let op! Er is plek voor maximaal 25 kinderen.

Opgaveformulier vleermuizen