Route en parkeren

Met de fiets of lopend

Al lopend is het Natuurkwartier van alle kanten goed bereikbaar. De hoofdingang bevind zich aan de doorgaande weg Parkhout, tegenover Jack's Grillhouse. Ook zijn er drie toegangen vanuit park Oudegein en is het gebied te bereiken via een loopbrug over het kanaal de Doorslag. Het Natuurkwartier is dan ook een voetgangersgebied. Er mag dus niet gefietst worden.

Het gebied is ook met de fiets goed te bereiken. Je kan je fiets midden in het Natuurkwartier parkeren; hiervoor mogen fietsers (alleen) via de hoofdingang naar de fietsenstalling fietsen tussen de molen en de kinderboerderij. Kom je via één andere toegangswegen, parkeer je fiets buiten de hekken bij de daar aanwezige stallingen.

Met het openbaar vervoer (OV)

Vanuit Utrecht stopt er vaak een sneltram (richting IJsselstein) bij de halte 'Doorslag'. Vanaf hier is het een kleine 10 minuten wandelen; loop naar de kruising van de sneltram en doorgaande weg (Buizerdlaan gaat over in Roerdomplaan) . Ga rechtsaf de Roerdomplaan in. Na een paar honderd meter loopt je over de Doorslagbrug de Hollandse IJssel over. Net voorbij Jack´s Grillhouse kun je oversteken naar het Natuurkwartier.

Ook de bus is een mogelijkheid; bus74 (in de richting van Vianen) stopt bij de halte 'Doorslag'. Loop richting de Doorslagbrug de Hollandse IJssel over. Halverwege Jack´s Grillhouse kunt u oversteken naar het Natuurkwartier.

Met de auto

Aan de overkant van Natuurkwartier kan je gratis parkeren op een ruime parkeergelegenheid; hiervoor navigeer je naar de parkeerplaats van het Toeristisch Overstap Punt naast Jack's Grillhouse.  

Navigeeradres

Parkhout 2
3432 NE
Nieuwegein

Parkeren minder validen

Voor minder validen met een vergunning is het mogelijk om de auto in het gebied te parkeren. Heb je geen vergunning of vrijstelling voor het Natuurkwartier dan kun je een boete krijgen.

Routebeschrijving

Vanaf de A2
Neem afrit 9 Nieuwegein. Als u Nieuwegein binnenrijdt, neemt u de eerste afslag rechts richting de wijk "Doorslag". Na ± 1 kilometer rijdt u over de Doorslagbrug de Hollandse IJssel over. Rechts na Jack´s Grillhouse ziet u een parkeerplaats. Hier kunt u uw auto parkeren. Aan de overkant van de weg bevind zich de ingang van het Natuurkwartier.

Vanaf de A12
Neem afrit 16 Nieuwegein. Volg de weg (A.C. Verhoefweg) tot aan het einde. Ga bij de T-splitsing rechtsaf richting A2/IJsselstein.
Neem bij de verkeerslichten de eerste weg link richting de wijk "Doorslag". Na ± 1 kilometer rijdt u over de Doorslagbrug de Hollandse IJssel over. Rechts na Jack´s Grillhouse ziet u een parkeerplaats. Hier kunt u uw auto parkeren. Aan de overkant van de weg bevind zich de ingang van het Natuurkwartier.

Vanaf de A27
Neem afrit 28 naar Nieuwegein. Volg de borden Nieuwegein. Blijf deze weg volgen. Bij de tweede verkeerslichten gaat u linksaf de ´s Gravenhoutseweg op.
Bij de eerste verkeerlichten gaat u rechtsaf richting Oudegein. Volg deze weg door de woonwijk en het park. Voor Jack´s Grillhouse ziet u links een parkeerplaats. Hier kunt u uw auto parkeren. Aan de overkant van de weg bevind zich de ingang van het Natuurkwartier.