Kwee Appeltjesthee
Categorieën
Heb je ze wel eens zien hangen in de winter? Deze gele appeltjes? Gewoon buiten in lage struiken met prikkels. Het zijn Japanse sierkwee appeltjes en deze kun je eten. Niet zo rauw, want dan zijn ze heel zuur, maar wel gekookt. En dan kun je dus midden in de winter heerlijke appeltjes thee of jam maken.
Dit heb je nodig
- Kwee appeltjes (buiten zoeken en plukken)
- Kopje heet water
Voor de jam
- Hulp van volwassene
- Kwee appeltjes (10)
- Glazen potje
- Mesje, vergiet en pan
- Geleisuiker
Zo maak je appeltjes thee
Ga op zoek in jouw gemeente naar struiken met deze gele appeltjes. Vroeg in het voorjaar bloeien er ook rode bloemetjes aan de struiken. Pluk een paar Kwee appeltjes. Voorzichtig, want de struiken hebben doorns. Zet een kopje heet water. Was de Kwee appeltjes goed. Snijd een Kwee appeltje in plakjes en verwijder de pitjes. Doe twee schijfjes in jouw hete water. Proef maar eens. En als jouw thee op is kun je de schijfjes opeten. Lekker zuur hè?
Tip!
De appeltjes zijn ongeveer 5 cm doorsnee en voelen hard aan.
![](/fileadmin/_processed_/7/b/csm_Kwee_appeltjes_thee-1_188a2465c3.jpg)
![](/fileadmin/_processed_/2/8/csm_Kwee_appeltjes_thee-2_dc4d51adb4.jpg)