Wilde pesto maken

Categorieën

  • Eten uit de natuur
  • Lente
  • Zomer
  • Herfst
  • 8 t/m 12
  • 5 t/m 8
  • Binnen
  • Buiten
  • Thuis
  • In de buurt

Brandnetels en andere kruiden staan overal, kijk goed om je heen. Sommige mensen vinden de planten onkruid en halen ze weg.Maar ze zijn juist heel belangrijk voor allerlei insecten. Zo leggen vlinders hun eitjes op de planten. En bovendien kun je ze ook eten en zijn ze heel gezond! Zo kun je er een heerlijke, wilde pesto van maken.

Dit heb je nodig

• Brandnetels of andere wilde kruiden
• evt. Handschoenen
• Vergiet
• Vijzel
• Bakje, lepeltje, mes
• Walnoten
• Olie
• Peper en zout naar smaak

Zo maak je wilde pesto

- Pluk tien jonge blaadjes van de brandnetel. Pluk van beneden naar boven, dan prikt ie niet (of gebruik evt. handschoenen)
- Spoel de blaadjes in een vergiet met heet water. Nu prikt de brandnetel niet meer.
- Doe ze in de vijzel en knip ze heel klein met een schaar.
- Doe er 4 halve walnoten bij.
- Vijzel dit nu goed fijn.
- Doe er een klein scheutje olie bij.
- Proef een beetje en voeg peper en zout toe naar smaak.

Je kunt de wilde pesto nu lekker eten op een toastje bijvoorbeeld.

Nog meer wilde pesto's

Je kunt van nog veel meer wilde planten pesto maken:

  • Zevenblad
  • Daslook
  • Hondsdraf
  • Oost Indische kerst
  • Basilicum
  • Paardenbloem

Doekaart om te printen