Milieu Educatie centrum

Bij het Milieu Educatie Centrum (MEC) zijn de thema's natuur en duurzaamheid de kapstok van allerlei educatieve en recreatieve activiteiten, met als doel duurzaam gedrag te vergroten.

Algemeen

Op de reguliere openingstijden, wanneer vrijwilligers aanwezig zijn,  kunnen kinderen van 4-12 jaar en hun (groot)ouders bij het MEC aan de slag met een natuurkwartiertje. Er is een collectie opgezette dieren, vlinder en eieren te bekijken en er is leeshoek voorzien van boeken en tijdschriften. 

25 jaar geleden is het MEC ontstaan vanuit initiatief uit de Nieuwegeinse samenleving. De gemeente Nieuwegein had belang bij dit initiatief en heeft toen het gebouw en de educatieve functie gerealiseerd. Het is dus ook de thuisbasis van zeven Nieuwegeinse natuur & duurzaamheids organisaties.Vanuit het MEC worden natuurexcuries, kinderactiviteiten, lezingen, cursussen en evenementen georganiseerd voor individuele bezoekers en groepen. Kijk voor een actueel overzicht in de agenda en activiteiten.

Thuisbasis

Het Milieu Educatie Centrum is de thuisbasis van BuitenWijs en 7 participerende clubs en/of organisaties op het gebied van natuur en duurzaamheid. 

Dit zijn: IVN afd. Nieuwegein/IJsselstein e.o., Vogelwacht afd. Nieuwegein, Fotoclub De Ontspanners, Lacerta Midden Nederland, SamenDuurzaamNieuwegein, Repaircafe Nieuwegein, Bijenhoudersvereniging KrommeRijnLekenIJssel. Voor meer informatie klik hier.

Zij gebruiken het MEC voor activiteiten en vergaderingen. Als wederdienst voor het gebruik wordt door de participerende groepen de openstelling van het MEC op de zondagen verzorgt.