Exposities

In Museum Warsenhoeck worden door de Historische Kring Nieuwegein exposities en tentoonstellingen samengesteld over cultuurhistorische erfgoed in en om Nieuwegein. Deze exposities zijn te bezichtigen gedurende de openingstijden van het museum.

Ijs op de Lek

Van 18 december 2022 tot en met 16 april 2023 is de tentoonstelling Ijs op de Lek te zien. 

Klimaatverandering is een belangrijk onderwerp. De winters van nu zijn heel anders dan vroeger. We zullen nu niet meer snel mee maken dat de Lek dichtvriest. Vroeger gebeurde dat wel. Voor schippers was het een groot probleem, maar voor anderen betekende het veel ijspret en schaatswedstrijden!

ImSook Yoo

Van 5 februari tot 9 april 2023 kun je in Museum Warsenhoeck de tentoonstelling van de Koreaanse kunstenares ImSook Yoo bezoeken. Ze is geboren in 1954 in Korea. In Nederland studeerde ze aan de kunstacademie AKI Enschede (afgestudeerd in 1989, schilderen en tekenen). Sinds 2022 woont ImSook Yoo in Utrecht.

Van 2008 tot 2013 was zij onderdeel van het kunstenaarsatelier in Nieuwegein. Daar is ze begonnen met het maken van Hanji (papier gemaakt van Moerbeiboom). Om meer te weten te komen over Hanji maakte ze verschillende reizen naar Korea. Daar leerde ze nieuwe technieken en kwam in contact met een bedrijf dat al vier generaties lang handmatig Hanji-papier produceert (in de stad WonJu). 

Na twee jaar zette ImSook Yoo een punt achter het maken van Hanji. Daarvoor waren verschillende redenenen, het maken van Hanji is lichaamelijk erg zwaar. Ze werkt nu met natuurlijke materialen.

In 2012 heeft ze een serie van 21 schilderijen gemaakt. Daarbij heeft ze verschillende materialen gebruikt, zoals ongeprepareerde doeken en verven. Materialen zijn een thema op zich voor haar werk. In haar werk zie je dat het combineren van verschillende materialen gaandeweg een bepaalde vorm aanneemt.