Natuurkwartier

Het Natuurkwartier Nieuwegein is een uniek groen gebied midden tussen de stadse stenen. Een onderdompeling in natuur en cultuur. Een ontmoeting met planten en dieren én hoe mensen hier vroeger leefden. Het Natuurkwartier is een ontdekkingstocht naar wat heel dichtbij is. Hier ervaar je hoe bijzonder je eigen leefomgeving is!

Partners

Het Natuurkwartier wordt gevormd door vier partners in het gebied. Dit zijn Kinderboerderij IJsselstee en het Milieu Educatie Centrum, beide onderdeel van de gemeente Nieuwegein. Poldermolen Oudegein, eigendom en in beheer van Stichting het Utrechts Landschap. Museum Warsenhoeck en de Historische Kring Nieuwegein. Daarnaast zijn er nog vele andere organisaties die hun thuisbasis hebben in het gebied of gebouw. Meer informatie vind je onder het kopje wie zijn wij.

Buitenruimte

Op het Natuurkwartier kun je lekker spelen, ravotten, wandelen en ontdekken. Zo is er bijvoorbeeld de Natuurspeeltuin en struinbos, waar je het kabouterpad en het blote voeten pad vind. Meer weten over de buitenruimte van het Natuurkwartier? Kijk dan dan op de pagina ontdekken.

Ontwikkelingen

Het Natuurkwartier staat niet stil. De komende jaren zijn er een aantal grote veranderingen in het gebied. Er is gestart met de aanleg van een eetbaar landschap, er komt een nieuw gebouw op de plek van het MEC en er staat een nieuw onderkomen voor onze dieren op de planning.