Natuurkwartier

Het Natuurkwartier Nieuwegein is een uniek groen gebied midden tussen de stadse stenen. Een onderdompeling in natuur en cultuur. Een ontmoeting met planten en dieren én hoe mensen hier vroeger leefden. Het Natuurkwartier is een ontdekkingstocht naar wat heel dichtbij is. Hier ervaar je hoe bijzonder je eigen leefomgeving is!

Partners

Het Natuurkwartier wordt gevormd door vijf partners in het gebied. Dit zijn Kinderboerderij IJsselstee en het Milieu Educatie Centrum, beide onderdeel van de gemeente Nieuwegein. Poldermolen Oudegein, eigendom en in beheer van Stichting het Utrechts Landschap. Museum Warsenhoeck en de Historische Kring Nieuwegein. Meer informatie vind je bij de logo's van de partners boven aan de website.

Buitenruimte

De buitenruimte  leent zich uitstekend voor belevenissen, ontdekkingen, uitdagingen, ontspanning, ontmoeting, bezinning en verrijking. Dit wordt gestimuleerd door verschillende onderdelen zoals een Blote Voeten Pad, een natuurspeeltuin, een levende zonnewijzer, de boomgaard, een struinbos, een amfitheater, de vlinderidylle, een moestuin en een picknickweide. Meer informatie over deze onderdelen in de linker kolom op deze pagina.De buitenruimte van het Natuurkwartier is toegankelijk van dinsdag t/m zondag en in de schoolvakanties op maandagmiddag. Zie voor actuele openingstijden de bezoekersinformatie op deze site.

Themadagen

Themadagen zijn evenementen waar twee of meer partners van het Natuurkwartier en andere samenwerkingspartners rond een thema activiteiten organiseren. In mei is dat het Lentefeest en de Duurzaamheidsmarkt, in oktober de viering van Dierendag en op kerstavond Kerstfeest in het Natuurkwartier.

Visie

Leren over natuur, cultuur, duurzaamheid, participatie en gezondheid zijn de onderliggende basisthema's van het gebied.

Ontwikkelingen

Natuurkwartier: in een nieuwe fase van ideëen naar plan van aanpak

Er is de afgelopen maanden gewerkt aan de concrete realisering van een toekomstbestendig Natuurkwartier. Er zijn in 2015 veel ideeën en beelden opgehaald door middel van inwonersenquête, verkennende gesprekken, bijeenkomsten en activiteiten. Deze zijn meegenomen in de verdere uitwerking om te komen tot plan voor realisatie. Ga naar Ontwikkeling gebied voor meer informatie over dit project.